您好,欢迎来到保捱科技网。
搜索
您的当前位置:首页北师大版高中英语必修模块1Unit 3 Celebration练习21-1

北师大版高中英语必修模块1Unit 3 Celebration练习21-1

来源:保捱科技网
北师大版高中英语必修模块1Unit 3 Celebration练习

Ⅰ.完形填空

The party began shortly after Mr. Wood, who lived in the flat below, sighed to himself as he heard exciting voice and the noisy music. Luckily he had __1__ some work home from the office, __2__ he kept himself busy for a couple of hours, thus managing to pay no attention to the noise __3__. But by eleven o’clock he felt __4__ and was ready to go to bed, though from his earlier experience he knew it was __5__ trying to get to sleep. He undressed and lay for a while on the bed, trying to read, but he __6__ himself reading the same page over and over again. He then turned off the light and __7__ his head in the pillow. But __8__ he could not shut __9__ the noise, finally, after __10__ seemed hours, his __11__ was gone.

He jumped out of bed, __12__some clothing, marched __13__ up the stairs, and walked into his neighbor’s flat. The owner of the flat, who __14__ him in his dressing gown, came __15__ the room and, __16__ Mr. Wood could say anything, cried, “My dear fellow, come and __17__, I know our parties __18__ you, I meant to send you __19__.” Mr. Wood’s anger disappeared then and there. He said, “I’d better go and get __20__.” Minutes later, he returned, properly dressed, only to find that the party was nearly over.

1.A.taken B.carried

C.brought 2.A.with which

C.where 3.A.outside

D.fetched B.from which D.when B.overhead D.nearby B.tired D.hopeless B.necessary D.helpful

1

C.downstairs 4.A.bad

C.sick 5.A.useless

C.possible

6.A.had

C.caught 7.A.buried

C.shook

8.A.till then

C.strange enough 9.A.away

C.down 10.A.it

C.that 11.A.sleep

C.patience 12.A.pulled on

C.selected 13.A.sadly

C.quietly

14.A.made fun of

C.was angry with 15.A.across

C.towards 16.A.as

C.though

17.A.meet as

C.join us

18.A.may trouble

B.found D.felt B.rested D.turned B.worse still D.even so B.off D.up B.what D.which B.strength D.anger B.dressed up D.wore B.proudly D.firmly B.stared at D.caught sight of B.around D.by B.before D.until B.sit here D.scold me B.would trouble

2

C.may bother 19.A.a notice

D.must bother B.a message D.an apology B.changed D.prepared

C.an invitation 20.A.washed

C.dressed

Ⅱ.阅读理解

A

People who do skydiving need a lot of courage. It is very frightening to jump out of a plane at a height of about 3,650 meters, but more and more people are doing skydiving. People become interested in skydiving for different reasons.

Martha Richards is a doctor. She took her first skydiving when she was a student. She was strapped (捆绑) together with a skydiving instructor. They jumped from the plane together. “At that moment I was very afraid,” says Martha, “but I was also very excited. Then suddenly I didn’t feel afraid anymore.”

Skydivers say that skydiving makes them feel like a bird. When they fall,

skydivers can move and turn very accurately (准确地). Sometimes a number of skydivers fall together. They move in some designed ways and make patterns as they fall. This kind of skydiving is called formation skydiving. Formation skydiving is interesting to see, but also dangerous. If someone makes a mistake, he could hit another skydiver and cause a serious accident. Before they open their parachutes, skydivers usually fall for a period between 30 seconds and a minute. They fall at a speed of about 200 kilometers per hour. But skydivers do not feel that they are falling. The reason is that they fall at a constant speed and they are very high above the ground. When parachutes open, skydivers fall for another 5 minutes before they arrive on the ground. During this time they can enjoy the peace and quiet.

Skydiving is not as dangerous as many people think. The safest way to do skydiving is with an instructor. There are rarely very serious accidents. Sometimes experienced skydivers have serious accidents. This is usually because they do dangerous things. Of course, when people skydive, there is always a risk. But some people say that the risk is necessary to make the sport exciting.

3

1.According to the text, Martha Richards ________. A.was not interested in skydiving at first B.didn’t get much pleasure from skydiving C.didn’t dare to do dangerous sports D.was brave and courageous

2.How long does it usually take a skydiver to arrive on the ground after jumping from the plane?

A.5.5 to 6 minutes. B.More than 6 minutes. C.Less than 5 minutes. D.Thirty seconds to one minute.

3.Skydiving becomes more and more popular because ________. A.it offers a relaxing way of killing time B.it makes people excited C.it is not very expensive D.it means earning a lot of money 4.The author of the text mainly________. A.describes the charm of formation skydiving B.suggests an ideal way of physical exercising C.introduces a kind of exciting sport D.argues against the dangerous skydiving B

It was at least two months before Christmas when nine­year­old Almie Rose told her father and me that she wanted a new bicycle. As Christmas drew nearer, her wish for a bicycle seemed to disappear, or so we thought. We bought Baby Sitter’s Club dolls and a doll house.

Then, much to our surprise, on December 23rd, she said that she “really wanted a

4

bike more than anything else”. It was just too late. With all the details of preparing Christmas dinner and buying last­minute gifts, how could we take the time to select the “right bike” for our little girl? So, here we were—Christmas Eve around 9:00 p.m., with Almie and her six­year­old brother, Dylan, settled (安置) snug (暖和的) in their beds. Now we could only think of the bicycle and the disappointment of our child.

“What if I make a little bicycle out of clay (泥) and write a note that she could trade the clay model in for a real bike?” her dad asked.

“This is an expensive item and she is such a big girl, it would be much better for her to pick it out.”

So he spent the next four hours working hard with clay to make a tiny bike. On Christmas morning, we were excited for Almie to open the little heart­shaped package with the beautiful red and white clay bike and the note. Finally, she opened it and read the note aloud.

“Does this mean that I trade in this bike that Daddy made me for a real one?” Pleased, I said, “Yes.”Almie had tears in her eyes when she replied, “I could never trade in this beautiful bicycle that Daddy made me. I’d rather keep this than get a real bike.”

At that moment, we would have moved heaven and earth to buy her every bicycle on the planet!

5.Choose the right time order of the following events. a.The girl asked for a new bike.

b.The girl opened the little heart­shaped package. c.The parents bought the girl a modern and popular doll. d.The father made the girl a bike with clay.

e.The girl would rather keep the clay bike than get a real one. A.a, b, c, e, d C.a, c, b, d, e

B.a, c, d, b, e D.a, b, d, c, e

6.Which of the following statements is TRUE according to the passage? A.The parents wanted the girl to have the clay bike forever.

5

B.Tears were in the girl’s eyes because she didn’t like the present at all. C.The girl never lost her desire for a bike.

D.The parents paid little attention to the daughter’s desire for a bike at first. 7.Why did Dad make the clay bicycle? A.He wanted his daughter to buy a real one. B.He didn’t want to disappoint his daughter. C.He thought his daughter would like it. D.He wanted to give his daughter a surprise. 8.What can be inferred from the last sentence? A.The parents were happy and encouraged. B.The parents felt comfortable and relaxed. C.The parents were moved and felt proud of the girl. D.The parents felt sorry for the girl.

6

详解答案

Ⅰ.完形填空

1.选C 伍德先生从办公室里带回来一些工作,bring表示“带回”,符合题意。

2.选A 此处为keep busy with sth. 的变形结构,which代指先行词work。 3.选B 伍德先生住在楼下,后文提到他跑到楼上去制止邻居的聚会可知噪音是从上面传出来的。

4.选B 这时已经是晚上十一点,伍德先生又做了几个小时的工作,因此感到很劳累。

5.选A 根据后文他没有睡觉而是在读书可知他已知道睡觉很难。 6.选B 此处与后面的现在分词构成found sb. doing sth.结构,意为“发现某人正在做某事”,符合题意。

7.选A 他把头埋进枕头里是为了不让自己听到楼上传出的噪音。 8.选D even so指即便把头埋到枕头下面。

9.选B shut off意为“切断,使隔绝”,符合题意。此句意为:即便如此,也不能隔绝楼上传出的噪音。

10.选B after为介词,后引导宾语从句,从句中缺主语,故用what。看起来好像有几个小时的样子。

11.选C 试了几种方法后依然受到噪音的干扰不能入睡时,他便失去了耐心。

12.选A 根据后文伍德先生又回去换衣服可知,他第一次穿得很随意,只是随手拿了件衣服。dress up“打扮得整整齐齐”,select“挑选”,这两个词与下文意思不符。wear表状态,本句是用and连接几个表示动作的并列谓语动词,故也可排除。

13.选D 前文提到Mr. Wood失去了耐心,决定要制止楼上的噪音。firmly意为“坚定地”,符合题意。

14.选D make fun of意为“取笑……”;stare at 意为“瞪;盯着”;be angry with意为“生……的气”,这三个短语与下文意思不符,可排除。catch sight of

7

意为“看见”,符合题意。

15.选A come across此处意思为“穿过……来到,过来”,符合题意。 16.选B 伍德先生还没来得及开口,晚会的主人便向他发出了邀请。 17.选C 根据后面Mr. Wood回家换衣服再来参加聚会可知此处是晚会的主人邀请伍德先生参加聚会。

18.选B 晚会的主人知道开晚会一定会打扰伍德先生,故排除A、C、D项。must语气不对,此处用would比较委婉地表达晚会主人的想法。

19.选C 由上下文可知,此处为“发出邀请”。

20.选B 根据后文的properly dressed可知此处应该用change,表示“换衣服”。

语篇解读:技巧跳伞

是一项充满刺激和挑战的运动,跳伞者从

飞机跳下时先自由坠落一段时间后再张开降落伞。

Ⅱ.阅读理解

1.选D 细节理解题。根据文章第二段中的“At that moment I was very afraid”, says Martha, “but I was also very excited. Then suddenly I didn’t feel afraid anymore.”信息可知,Martha是个勇敢而且敢于尝试的人。

2.选A 细节理解题。根据文章第三段Before they open their parachutes, skydivers usually fall for a period between 30 seconds and a minute. When parachutes open, skydivers fall for another 5 minutes before they arrive on the ground.可知,跳伞的人员在天空中的时间为5.5至6分钟。

3.选B 细节理解题。根据文章最后一段中的Of course, when people skydive, there is always a risk. But some people say that the risk is necessary to make the sport exciting可知,skydiving是具有一定危险性的活动,但是因为这项活动很刺激,所以得到越来越多人的喜欢。

4.选C 主旨大意题。作者写这篇文章主要是为了向读者简要介绍skydiving这项运动的基本情况。

5.选B 这个故事的大意是:Almie想要一辆自行车作为圣诞礼物,但她的父母却给她买了个布娃娃和玩具房子,当父母得知最终她还是希望得到一辆自行车时,已经为时太晚了。于是,父亲连夜工作四个小时,给她做了一辆漂亮的泥自行车。当Almie打开盒子看到父亲给她做的泥自行车时,决定自己永远珍藏

8

这件特别的礼物。

6.选D 当Almie说她“really wanted a bike more than anything else” 时“我们”的反应是much surprise,由此可知“我们”并没太在意Almie想得到一辆自行车的愿望。

7.选B 第二段最后一句可知父亲接下来的行为是因为不想让女儿失望而做的。

8.选C Almie说“I could never trade in this beautiful bicycle that Daddy made me. I’d rather keep this than get a real bike.” 这令她的父母感动,并认为他们宁愿竭尽全力为女儿买到世上所有的自行车。

9

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- baoaiwan.cn 版权所有 赣ICP备2024042794号-3

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务